Potraviny, které vám pomohou více než klasické vitamíny: Lékařka prozradila, v čem to je

Tyto potraviny vás nejen zasytí, ale mají i množství zdravotních benefitů. Jsou zdravé, chutné, obsahují dávku nejdůležitějších vitamínů jako A, C, D, K. No a jejich vedlejším benefitem je, že mají i detoxikační účinky a dostanou vaše tělo do formy. Na dané druhy nedají lékaři a odborníci na zdravou výživu dopustit. Podívejte se spolu s námi, co byste měli rozhodně zařadit do svého jídelníčku.

Zázvor jako všelék
V tradiční čínské medicíně nedají lékaři na zázvor dopustit. Používají ho na posílení žaludku, sleziny a plic. „Pomáhá k zdravému trávení, působí protizánětlivě, ničí bakterie. Výborně funguje proti únavě, stimuluje krevní oběh a podporuje cirkulaci krve a zároveň i lymfatického systému. Právě to se odráží ve zvýšeném odplavování toxinů z těla,“ vysvětluje na úvod MUDr. Gabriela Majtánová, internistka. Proto by vám určitě neměl v stravě chybět.

Česnek jako přírodní antibiotikum
„O česneku je známo, že díky obsahu allicinu působí jako přírodní antibiotikum. Bojuje proti vnitřním parazitům, ničí bakterie, viry a plísně.“ Pročišťuje krev, má protizánětlivé účinky, snižuje krevní tlak a podporuje tvorbu bílých krvinek. Rovanko posiluje imunitní systém.

Zelí jako zdroj nejdůležitějších vitamínů
Jejím hlavním benefitem je, že dokáže aktivovat činnost ledvin, zvyšuje vylučování nadbytečných tekutin a také škodlivých látek z těla. Zelí je vynikajícím zdrojem vitamínů A, C, E, k a kyseliny listové.

Jablka jako přírodní zlato
Jablka jsou opravdu přírodním „zlatem“. „Obsahují množství enzymů, vitaminy A, B, C, E, mnoho minerálů jako draslík, vápník, hořčík, železo, zinek a dokáží tělo skvěle pročistit.“ Jsou výborným antioxidantem, posilují imunitu a dokonce mají i protizánětlivé účinky. Navíc pokud máte problémy s trávením, rozhodně jsou skvělou volbou.

Avokádo ideální zdroj kvalitních tuků
Obsahuje množství kvalitních tuků, proteinů a snižuje výrazně hladinu cholesterolu. Podporuje trávení, vyrovnává hladinu cukru v krvi. Je dobrým pomocníkem při hubnutí, takže byste na něj neměli ve své stravě zapomínat.

„Opravdu platí, že pokud tyto potraviny zařadíte do jídelníčku na denní bázi, dostanete do těla dostatečné množství vitamínů. Ano až takové, že externí faktory jako zdroje vitamínů v tabletové formě, mu už nemusíte dodávat,“ dodává lékařka na závěr.

Nejkrásnější trendy na Vánoce 2020: Jaké ozdoby na stromeček a dekorace jsou IN a co je OUT?

Vánoce představují pro mnohé z nás ty nejkrásnější svátky v roce. Tento rok vzhledem k náročnou situaci ve světě ve spojitosti s pandemií ještě...

Sestra mi vždy záviděla muže: Až do tohoto momentu, kdy se karta obrátila a já jsem pochopila, jak se cítí

"Kateřina byla moje jediná sestra a že mezi námi byl jen něco přes roční věkový rozdíl, rozuměli jsme si lépe než všichni ostatní sourozenci....

Padparadscha

Označení Padparadscha patří pro velmi vzácný safír a znamená to lotosový květ a původ tohoto slova pramení až ze Srí Lanky. Zde jsou také...

Jablka pozitivně ovlivňují imunitu. Jíme je však málo

Ovoce s tradicíVěděli jste, že jablka tvoří 70% celkové úrody slovenského ovoce? Zapsaných máme až 150 různých odrůd! Mezi ty nejoblíbenější patří červenožlutá Gala,...

Snídáme ho, oběd, večeře: Neodmyslitelná součást jídelníčku, ale o jeho vlivu na zdraví víme málo

Snídáme ho, oběd, večeře. Pečivo je neodmyslitelná součást našeho jídelníčku a přesto o něm a jeho vlivu na zdraví víme stále až překvapivě málo....